Adria Disc Dog Challenge 2018

Društvo Fenrir (Slo), ŠKD Krim (Slo) in Alfa Canis K9 (Hr) letošnjo jesen organizirajo serijo tekmovanj v pasjem frizbiju pod nazivom Adria Disc Dog Challenge!

ADDC bo potekal septembra in oktobra v obliki enodnevne tekme s tremi različnimi disciplinami. Vsi tekmovalci, ki se bodo udeležili katerekoli od tekem bodo sodelovali in se potegovali za prvaka. Točke, ki jih bodo tekmovalci zbirali, se bodo delile v disciplini minidistance in boljši disciplini od drugih dveh. Sezona 2018 je bila izbrana kot uvodna in testna sezona za prihajajoče sezone, kjer se bodo upoštevala mnenja in želje tekmovalcev.

 

Končni vrstni red

Open Expert

Po treh tekmah je v sezoni 2018 bil najboljši Klemen Pavačič z Greto, ki je ovojih končnih 126 točk. Za njim je drugo mesto osvojil Rikardo Komen z Aragonom in tretje Katarina Belec z Lexie.

Novice

Med začetniki je bila najboljša Larisa Okičan, ki je osvojila skupni 89 točk. Drugo mesto je osvojil Šimun Valjak, tretja pa je bila Ana Kastelic.

Pravilo prehoda iz Novice v Open Expert za sezono 2019

Vodstvo ADDC je sprejelo tudi pravilo prehoda iz Novice v Open Expert razred. In sicer vsi, ki sozono 2018 končajo in v njej dosežejo 2 od 3 kriterijev s katerim koli psom, morejo naslednjo sezono, in vse nadaljnje igrati v razredu Open Expert s vsemi psi.

Kriteriji:

  1. Skupno dosežejo 75 ali več točk v ADDC (povprečno 25 na tekmo)
  2. Dosežejo eno prvo ali dve drugi oz. tretji mesti
  3. V minidistance disciplini imajo povprečje večje od 25 točk (na AWI tekmi se točke podvojijo zaradi načina točkovanja)

Po teh kriteriji se v sezoni 2019 v Experte selijo: Larisa Okičan, Šimun Valjak, Ana Kastelic, Zrinka Bojanić, Maša Škrbec in Goran Malogorski!

Uradna pravila za sezono 2018!

Predstavili se bodo različni formati igranja, in sicer:

  • 15.9. - Celje - tekmovalo se bo po pravilih formata GCDC (http://globalcaninediscchallenge.com/)
  • 23.9. - Zagreb - minidistance se bo igralo po pravilih AWI (https://www.ashleywhippet.com/,  z dodatno igro parov) ter dodatna disciplina bullseye
  • 6.10. - Ljubljana - minidistance po pravilih USDDN (https://usddn.com/) ter dve disciplini iz skupine UpDog Challenge (https://updogchallenge.com/)

Sponsors:

Vprašanja lahko pošljete organizatorjem tekmovanj, ki tudi sestavljajo vodstvo tekmovanja.